Υγεία-Νοσηλεία - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Υγεία-Νοσηλεία

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Νομού Κιλκίς

Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ Νομού Κιλκίς

Ιατρικά Νέα- Πληροφορίες Υγείας :http://medlabgr.blogspot.com/


Διευκρινιστικό έγγραφο για τον χαρακτηρισμό ενός προσώπου ως ΑΜΕΑ:


Πηγή:eaasgrammateia@gmail.com

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡ. ΑΞΚΏΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 τηλ. 210-3633797 εσ. 14,15
Φ.449/1/989 Σ.62
Αθήνα 3 Μαϊ.2ΟΙ7

ΠΡΟΣ: ΕΑΑΣ Παράρτημα N. Μαγνησίας
ΚΟΙΝ: Ε.Α.ΑΣΙΓραμματεία
Ε.Α.ΑΣΙΠαραρτήματα
ΘΕΜΑ: ΚΑΑΥ( Χαρακτηρισμός ΑΜΕΑ)
ΣΧΕΤ: α. Φ.4ΟΟΙ32Ι82424ΙΣ.343 ΥΑ.                  1 139/3 lOlJV 2011)
Φ.753/6Ο8Ι4479ΙΣ. Ι 944/14 Ιουλ 2016ΙΑΣΥΕ/Γραμματεία.
γ. Ηλεκτρονικό μήνυμα της 19-4-2017 από eaasqrammateia@qmail.com.
δ. Φ. 700/2/93 ΙΣ. 49/Σ.49/26 Απρ. 20171 ΕΑΑΣ Παράρτημα Ν. Μαγγησίας
1. Σε συνέχεια του (δ) σχετικού σας γνωρίζουμε τα παρακάτω.
α. Σύμφωνα με το (α) σχετικό άρθρο 1/Εδάφιον β για να χαρακτηρισθεί ένα άτομο ως ΑΜΕΑ και να έχει δικαίωμα παραθερισμού κατά προτεραιότητα θα πρέπει η αναπηρία του να είναι πάνω από 67% ΑΛΛΑ ΚΑΙ «γμμη_μγ.ρρε! να εξασφαλίσει μόνο του όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής ατομικής και κοινωνικής ζωής». Δηλαδή για να χαρακτηρισθεί κάποιο άτομο ότι είναι ΑΜΕΑ θα πρέπει να έχει ταυτόχρονα αναπηρία 67% και πάνω ΚΑΙ «να μη μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής ατομικής και κοινωνικής ζωής», πράγμα που καθορίζεται στη παράγραφο β του (β) σχετικού εγγράφου της ΑΣΥΕ, το οποίο σας κοινοποιήθηκε με το (γ) όμοιο.
β. Από την κατάθεση στην ΕΑΑΣ των Πιστοποιητικών Αναπηρίας των τελευταίων έξι (6) ετών καθώς και από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με Μέλη των αντίστοιχων Επιτροπών Αναπηρίας διαπιστώθηκε ότι, η αναγραφή επί του πιστοποιητικού που προσκομίζεται για την αναπηρία της ένδειξης «ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ» (σε γνωματεύσεις της ΑΣΥΕ) ή «ΚΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ : ΝΑΙ>) (σε γνωματεύσεις του ΙΚΑ) αποδεικνύει ότι το άτομο στο οποίο αναφέρεται το Πιστοποιητικό είναι όντως Α.Μ.Ε.Α. Συνεπώς η παραπάνω ένδειξη ικανοποιεί το πρώτο σκέλος του άρθρο 1 παράγρ. β της ΥΑ. [(α) σχετικό] ότι ορίζονται τα άτομα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνα τους όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής ατομικής και κοινωνικής ζωής» (το άλλο σκέλος είναι το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).
2- Με το (β) σχετικό παράγραφο δ με το οποίο η ΑΣΥΕ μας γνωρίζει ότι για να αναγραφεί σε Γνωμάτευση ότι απαιτείται η βοήθεια ετέρου προσώπου πρέπει ο εξεταζόμενος να έχει υποστεί μείωση της ικανότητας για εργασία 80% και μεγαλύτερο. Μετά από αυτό η ΕΑΑΣ έχει την άποψη ότι αυτό δίδει την ευχέρεια στις Επιτροπές Μοριοδότησης και ανάλογα με την κάθε περίπτωση, να εντάσσουν στην Κατηγορία των ΑΜΕΑ κατά την κρίση τους, τα Μέλη εκείνα που προσκομίζουν Πιστοποιητικό Αναπηρίας, όπου φαίνεται μόνο ότι έχουν υποστεί μείωση της ικανότητας για εργασία 80% και άνω ΚΑΙ στο εν λόγω Πιστοποιητικό, δεν αναγράφεται η ένδειξη «ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ» (κατά ΑΣΥΕ) ή «ΚΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΝΑΙ>) (κατά ΙΚΑ). Την δυνατότητα αυτή των Επιτροπών Μοριοδότησης ώστε οι έχοντες υποστεί μείωση της ικανότητας για εργασία κατά 80% και άνω να τους εντάσσουν στην Κατηγορία των ΑΜΕΑ, η ΕΑΑΣ την θεωρεί εύλογη (την εφαρμόζει ήδη στις αιτήσεις τρέχοντος έτους για τα ΚΑΑΥ Αγ, Ανδρέα) και τούτο διότι σε παλαιότερες γνωματεύσεις ευρισκόμενες σε ισχύ, ιδίως δε σε αυτές της «εφ' όρου ζωής», που ενώ αναφέρουν ότι ο πάσχων έχει υποστεί μείωση της ικανότητας για εργασία κατά 80% και άνω, δεν φέρουν την παραπάνω αναφερόμενη ένδειξη.
3.                Επί της παραγράφου 3 του (δ) σχετικού σας γνωρίζουμε ότι οι Επιτροπές Μοριοδότησης των ΚΑΑΥ για να εντάξουν βασικά κάποιο Μέλος στην κατηγορία των ΑΜΕΑ θα πρέπει το εν λόγω Μέλος ΦΙΑ του Έγκυρου Πιστοποιητικού καταστάσεως ΑΜΕΑ από το αρμόδιο ΚΕ,Π.Α (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), θεωρημένο από Κ.Ε.Π., ή ΦΙΑ του Έγκυρου Πιστοποιητικού Καταστάσεως ΑΜΕΑ από την ΑΣΥΕ (Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής Στρατού). που να φαίνεται υποχρεωτικά το ποσοστό αναπηρίας και ότι έχει την ανάγκη βοηθείας ετέρου προσώπου. (1 0 Εδάφιο όπως το ονομάσατε). Όσο αφορά το 20 Εδάφιο) αυτό δίδει διευκρινίσεις για το ποίοι θεωρούνται ΑΜΕΑ και τι πρέπει να γράφει το αντίστοιχο Πιστοποιητικό. Δηλαδή στην γνωμάτευση πρέπει να αναγράφεται ότι «ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ» (όταν για γνωμάτευση που προέρχεται από την ΑΣΥΕ) ή «ΚΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ : ΝΑΙ>) (όταν για γνωμάτευση που προέρχεται από το ΙΚΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ταυτόχρονα ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Διευκ ινί εται ότι οι έ οντε ποσοστό αναπ ία 67% όνο ω ί να ανα ά εται ότι χρειάζονται την βοήθεια άλλου προσώπου, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ΑΜΕΑ Περιττό είναι να διευκρινιστεί ότι τα άτομα εκείνα που εμπίπτουν στα αναγραφόμενα στην παραπάνω παράγραφο 2 του παρόντος εγγράφου, κατά την κρίση της Επιτροπή, δύνανται να χαρακτηριστούν ΑΜΕΑ.
4.Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Αντγος ε α. Βασίλειος Ροζής,  Πρόεδρος Δ. Σ./Ε.Α.Α.Σ.
Υπτγος εα Ιωάννης Δεβούρος, Δνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ.

Δημιουργία Γραφείου Μέριμνας Αποστράτων και μελών των οικογενειών τους:



Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 26 Ιαν 2015, θα λειτουργούν δύο επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού, στο 424 ΓΣΝΕ. Τα τηλέφωνα στα οποία το κοινό μπορεί να καλεί είναι:
  
  1. Το τηλέφωνο 2310381044 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Χειρουργικού τομέα:- Χειρουργικό - Ορθοπεδικό - Αγγειοχειρουργικό - Νευροχειρουργικό - Γυναικολογικό - Πλαστικός
   
 2. Το τηλέφωνο 2310382073 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Χειρουργικού τομέα:- Οφθαλμολογικό - ΩΡΛ - Γναθοχειρουργικό - Θωρακοχειρουργικό - Ουρολογικό
   
 3. Το τηλέφωνο 2310381702 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Παθολογικού τομέα:- Παθολογικό - Ρευματολογικό - Διαβητολογικό - Ενδοκρινολογικό - Νευρολογικό
- Δερματολογικό - Υπερτασιολογικό - Οστεοπόρωσης


    
4. Το τηλέφωνο 2310382078 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Παθολογικού τομέα: - Καρδιολογικό - Γαστρεντερολογικό - Πνευμονολογικό - Νεφρολογικό - Ογκολογικό
- Αλλεργιολογικό - Παιδιατρικό - Ψυχιατρικό




Λειτουργία Παραρτήματος του Στρκού Φαρμακείου Θεσ/νίκης στο 424 ΓΣΝΕ

     Πληροφορούμε τα μέλη μας ότι στο 424 ΓΣΝΕ  λειτουργεί Παράρτημα του Στρατιωτικού Φαρμακείου Θεσ/νίκης .Λειτουργεί στον ισόγειο όροφο του Νοσοκομείου όλες τις εργάσιμες ημέρες και μέχρι τις 14.00. 

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ