Νεότερα Άρθρα - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Νεότερα Άρθρα

Περιμένοντας την τουρκική τρομοκρατία

Γράφει ο: Ιωάννης Ξηρός, Ταξίαρχος ε.α.

     Ο τουρκικός κίνδυνος με την μορφή της τουρκικής επέκτασης απασχόλησε την Ευρώπη από το 1453 μέχρι την Συνθήκη του Κάρλοβιτς το 1699 και έμεινε στην ευρωπαϊκή Ιστορία με το όνομα ''Ο Μεγάλος Φόβος''. Επί δυόμιση αιώνες οι Ευρωπαίοι φοβόντουσαν τόσο πολύ την ασιατο- τουρκική χιονοστιβάδα σε σημείο που κάποιοι διανοητές πρότειναν ακόμη και την εγκατάλειψη της ηπείρου, την ολοκληρωτική μετανάστευση των κατοίκων της στον Νέο Κόσμο και την παράδοσή της στους Τούρκους. Τελικά η τεχνική υπεροχή των Ευρωπαίων περιόρισε τους Τούρκους στα Βαλκάνια και ο Μεγάλος Φόβος σταδιακά απωθήθηκε από την συλλογική μνήμη τόσο πολύ, ώστε σήμερα η Ευρώπη να φιλοξενεί περί τα 5 εκατ. Τούρκων μεταναστών διπλής ιθαγένειας, οι οποίοι όντως μέχρι σήμερα εμφανίζονται ως νομοταγείς και προσφέρουν στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Ο Κεμάλ Ατατούρκ πίστευε όντως στον δυτικό προσανατολισμό της τουρκικής κοινωνίας και αφαίρεσε πλήρως το θρησκευτικό στοιχείο από τις τουρκο-ευρωπαϊκές σχέσεις και οι επίγονοί του προσέδεσαν την χώρα στην Δυτική Συμμαχία.
      Όλα αυτά μέχρι να αναφανεί το φαινόμενο Ερντογάν. Ο γράφων δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε κοινωνιολογικός αναλυτής και επομένως δεν έχω έγκυρη γνώμη περί των τεκταινομένων στην τουρκική κοινωνία.Πιστεύω επίσης ότι ο Ερντογάν ΔΕΝ θα κερδίσει το δημοψήφισμα με το οποίο προσπαθεί να πείσει τους Τούρκους ότι αν λάβει υπερεξουσίες η Τουρκία θα γίνει και πάλι μεγάλη. Αν όμως κάνω λάθος και το κερδίσει, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και πότε θα αποδειχθεί αυτό; Μα όταν περάσει σε δράση ο πρώτος Τούρκος τρομοκράτης. Τότε η Ευρώπη και ο κόσμος όλος θα καταλάβει ότι η προστάτιδα δύναμις της ισλαμικής τρομοκρατίας δεν είναι ούτε ούτε οι μυστικές Υπηρεσίες των αραβικών κρατών που εξοπλίζουν ακόμα τον ΙΣΙΣ, ούτε η Αλ Κά'ι'ντα. Είναι ένα ρωμαλέο έθνος της Ανατολής, αλλόδοξο και μισαλλόδοξο, πάντα εχθρικό προς την Δύση και τις αξίες της και αποφασισμένο να τελειώσει την δουλειά που εγκατέλειψε το 1687 στα τείχη της Βιέννης κατά την δεύτερη πολιορκία της. Να κατακτήσει την Ευρώπη, όπως τους διέταξε ο Προφήτης τους και όπως ήταν πάντα το σχέδιό τους από την εποχή της μάχης του Ματζικέρτ(1071).        Ο Ερντογάν τον ρόλο του Χαλίφη τον κρατά για τον εαυτό του,περιμένετε και θα το ακούσουμε και αυτό. Η απειλή ότι ουδείς δυτικός δεν θα είναι ασφαλής στον κόσμο αν η Ευρώπη δεν κάνει ότι της λέει, είναι απλώς μια προειδοποιητική βολή και όχι απλώς το ξέσπασμα ενός αποδεδειγμένα διαταραγμένου.
      Ναι, το γνωρίζουμε, η Ευρώπη μετά το 1945 έγινε πολύ μαλθακή,παραδόπιστη, σωστή κότα που την κοροϊδεύουν-και ορθώς- οι Αμερικανοί. Ναι, είναι γνωστό ότι η Αστυνομία Σκέψης που αποκαλείται ΄΄πολιτική ορθότης'' δεν αφήνει περιθώρια σε όσους βλέπουν τον κίνδυνο να βρουν το δίκιο τους. Ο κίνδυνος όμως να αλωθεί η Ευρώπη δίνοντας η ίδια όπλα στους εχθρούς της υπάρχει.Αυτή την φορά δεν είναι όπως με την αριστερή τρομοκρατία άλλων δεκαετιών, την οποία η Ευρώπη αντιμετώπισε επειδή οι αριστεροί τρομοκράτες δεν απέκτησαν ποτέ κοινωνικό έρεισμα. Αυτή την φορά ο εχθρός είναι παντού και πολυπληθής, φανταστείτε 20 εκατομ. μουσουλμάνους ριζοσπαστικοποιημένους με 5 τουλάχιστον παιδιά το ζευγάρι με μια ισχυρή Τουρκία να τους καθοδηγεί. Η Ευρώπη, έστω και αν δεν γνώρισε τι σημαίνει μουσουλμανική δουλεία πρέπει να ξυπνήσει.
      Τι πρέπει να κάνουμε; Μα, να μειώσουμε στο έπακρο τον αριθμό τους με απολύσεις και απελάσεις. Αμφισβήτηση των δυτικών αξιών και διατάραξη δημοσίας τάξεως να συνεπάγεται αφαίρεση ιθαγένειας και άμεση απέλαση, αυτό να κάνουμε. Κατανόηση ότι το Ισλάμ είναι από την φύση του ασύμβατο με τον χριστιανικό ευρωπαϊκό πολιτισμό και ότι η έννοια του μετριοπαθούς Ισλάμ είναι απλώς ανύπαρκτη. Κοινώς άμυνα, αυτό να κάνουμε. Όσο για τα ελληνο-τουρκικά, ο γράφων έχει ήδη τοποθετηθεί. Ακόμη και με την Τουρκία του Ερντογάν οφείλουμε να συνεννοηθούμε και να καθορίσουμε εναέριο χώρο και ΑΟΖ στο Αιγαίο. Εκεί είναι το κουμπί που θα ομαλοποιήσει οριστικά τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Πλην όμως αν η φωνή της λογικής δεν εισακουσθεί τότε η Ελλάδα θα πρέπει να ετοιμάσει από τώρα σχέδιο εκκένωσης της Δυτικής Θράκης και των νήσων από τον μουσουλμανικό πληθυσμό, διότι η πολύ πιθανή ριζοσπαστικοποίησή τους θα απειλήσει την καρδιά του ελληνικού κράτους.
Ο γράφων μεταφέρει αυτή την κραυγή αγωνίας εξίσου σε δεξιούς τε και αριστερούς Έλληνες, ακριβώς διότι οι μουσουλμάνοι δεν αναγνωρίζουν αυτή την διαφορά και επομένως η απειλή αφορά όλους. Και μην ξεχνούμε ποτέ την άποψη-συμβουλή του Μεχμέτ Νταβούτογλου: Το πραγματικό στρατηγικό βάθος ενός έθνους και η πραγματική ισχύς του είναι ο πατριωτισμός του. Ισχύει προς πάσα κατεύθυνση!


«Μολών λαβέ»


Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την έννοια της περίφημης φράσης που είπε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ. όταν ο Ξέρξης του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του; Τότε! αυτός απάντησε με την ανά τον κόσμο πλέον γνωστή φράση «Μολών Λαβέ».
Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πολλοί την πραγματική έννοια της φράσεως αυτής φαίνεται, από την σκέψη ακόμη και των μεταφραστών της αρχαίας αυτής φράσεως ως «Έλα να τα πάρεις». Έτσι! βλέπουμε και στις ξένες πολεμικές ταινίας της Μάχης των Θερμοπυλών, να το αποδίδουν με την φράση «come and get them».

      Όμως! ο Λεωνίδας όταν έλεγε την φράση αυτή, δεν εννοούσε «έλα να τα πάρεις».
Σε ομιλία του, προ ετών, ο εξαίρετος καθηγητής κλασικής φιλολογίας και ιστορικός κ. Α. Αντωνάκος μας εξηγεί και μας δικαιολογεί πλήρως, γιατί ο Λάκων Λεωνίδας δεν είπε το αυτονόητο «Ελθών Λαβέ» και είπε το «Μολών Λαβέ». Γνωρίζουμε ότι, στην Ελληνική γλώσσα, για να δηλωθεί το ρήμα «έρχομαι» ή «πορεύομαι» ή «πηγαίνω» κ.λπ. υπάρχουν δεκάδες τύποι, εκ των οποίων ο καθένας έχει μια ειδοποιό νοηματική διαφορά από τον άλλο και δηλώνει κάτι έστω και λίγο αλλά διαφορετικό.   Όταν οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το ρήμα «βλώσκω» το οποίο έχει αόριστο «έμολον» και μετοχή αορίστου «μολών» εννοούσαν έρχομαι κάπου ή πηγαίνω κάπου, αφού όμως πρώτα βρίσκω τα ψυχικά αποθέματα, δηλ. το θάρρος της ψυχής. Άρα! Όταν ο Λεωνίδας απάντησε στην απαίτηση του Ξέρξη με το «μολών λαβέ», δεν εννοούσε απλά «έλα να τα πάρεις» αλλά εννοούσε ο Λεωνίδας˙ «βρες πρώτα το θάρρος και μετά έλα να τα πάρεις» ή όπως θα λέγαμε απλά «αν έχει κότσια έλα να τα πάρεις». Και στην φράση αυτή παρατηρούμε, την υπέροχη, πλουσιότατη και μοναδική νοηματική Ελληνική γλώσσα, που έχει την δυνατότητα κάθε σκέψη να μπορεί να την εκφράζει με την κατάλληλη λέξη.

       Βέβαια! είναι γνωστή η έκφραση που χρησιμοποιούν οι Αγγλοαμερικάνοι όταν ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη λέξη για κάποια έννοια, «οι Έλληνες θα έχουν μια λέξη οπωσδήποτε και γι’ αυτό».

       Τέλος! ο Λεωνίδας με την φράση «Μολών Λαβέ» και όχι με αυτήν «Ελθών λαβέ», αφ’ ενός εμψύχωσε τους πολεμιστές του και αφ’ ετέρου έστειλε το μήνυμα στον Ξέρξη να καταλάβει τι Στρατός τον περιμένει και με τι ηθικό.
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ